Curieuzeneuzen in de tuin

Al enkele jaren op rij volgen de hitte- en droogterecords elkaar op. Onze zomers worden warmer en droger, en dat beginnen we steeds meer te voelen. Je hebt het vast ook al gemerkt in je tuin: er verschijnen dorre plekken in het gazon, tijdens een hittegolf verliezen de bomen vroegtijdig hun bladeren. Maar ook landbouwers en beheerders van natuurgebieden zien steeds meer de directe gevolgen van hitte en droogte.

CurieuzeNeuzen in de Tuin onderzoekt hoe we beter kunnen omgaan met de effecten van steeds warmere en drogere zomers. Hoe zorgen we ervoor dat onze tuinen een verkoelende plek blijven tijdens een hittegolf? En hoe wapenen we onze tuinen, maar ook onze parken, akkers en natuurgebieden beter tegen de droogte?

Meer info?

https://curieuzeneuzen.be

 

nur neu 2
nur neu 3

Uit de meer dan 51.000-kandidaatmeetpunten, werden 4.400 locaties zorgvuldig uitgekozen door het CurieuzeNeuzen-algoritme. Ook GO! atheneum Erasmus De Pinte is daar bij! De leden van onze MOS-werkgroep zullen als volleerde wetenschappers de metingen registreren, doorgeven en opvolgen.