Erasmus+

We zijn trots en blij dat onze school de kans krijgt deel te nemen aan een Erasmus+ -uitwisselingproject.

Erasmus+ is het EU-programma voor onderwijs, opleiding, jeugd en sport in Europa en biedt meer dan 4 miljoen Europeanen de mogelijkheid om in het buitenland te studeren, een opleiding te volgen en/of ervaring op te doen.

In oktober 2018 besloot Katrien Choueiri, adjunct-directeur, via een startconferentie in Freiburg contacten te leggen met een Duitse en een Spaanse school. Samen beslisten ze een project uit te werken rond democratie, de EU en meertaligheid. In maart 2019 werd de aanvraag ingediend en eind juni kwam dan het bericht dat het project werd goedgekeurd!

De deelnemende scholen krijgen een budget om leerlingen en leerkrachten een unieke buitenlandse leerervaring te laten opdoen. Natuurlijk zijn er strenge voorwaarden wat inhoud en organisatie betreft, en het enthousiaste EDP-team zet alles in het werk om daaraan ruim te voldoen!

De titel van het project luidt ‘Education, where democracy gets its voice’, waarbij VOICE staat voor ‘Various opportunities influence critical Europeans’. Het hele jaar door werken de deelnemende leerlingen rond democratie, inspraak, verkiezingen, verdraagzaamheid en burgerschap. Ze leren meer over de geschiedenis van de EU en van hun eigen land en de partnerlanden. Verder wordt gewerkt aan hun mondigheid, presentatievaardigheden en meertaligheid. De deelnemende leerlingen studeren immers ook Duits én Spaans.

In oktober 2019 vertrok een eerste groep voor een week naar Plochingen, Duitsland. In januari 2020 ging een andere groep naar Murcia, Spanje. In april ontvingen we normaal gezien onze buitenlandse gasten in De Pinte. Corona dacht er echter anders over!

Voor EDP was dit het eerste Erasmus+-project en we kijken er enorm naar uit om dit ook in de toekomst verder te zetten. Je kan onze buitenlandse avonturen volgen op deze schoolsite of op Facebook!

 

Partnerscholen:

http://rspwp.de/

http://www.iesjuancarlosi.es/

 

Erasmus+:

https://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/node_nl

 

erasmus+5 erasmus+4 erasmus+3 erasmus+2
erasmus+1