Olympiades

Olympiades zijn wedstrijden. Jongeren die van een uitdaging houden, kunnen hun kennis en hun kunnen meten met die van leeftijdsgenoten uit heel Vlaanderen. EDP doet mee aan de wiskunde-olympiade, fysica-olympiade, OlyFran, techniekolympiade … en elk jaar halen leerlingen van onze school daarbij mooie resultaten.

 

Wiskunde Olympiade


De Vlaamse Wiskunde Olympiade (VWO) is een wiskundewedstrijd voor scholieren die jaarlijks in Vlaanderen wordt georganiseerd. Aan de wedstrijd kunnen alle leerlingen van het derde, vierde, vijfde en zesde jaar secundair onderwijs, uit eender welke richting deelnemen.

 

Wetenschapsolympiades


De Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen zijn ‘olympische’ wedstrijden in de disciplines aardrijkskunde, biologie, chemie, fysica en/of natuurwetenschappen. Deze wedstrijden worden georganiseerd voor leerlingen uit richtingen waar deze vakken tot het lessenpakket behoren van zowel tweede als derde graad ASO, TSO en BSO.

 

Olyfran

 

Reeds 30 jaar wordt door de Universiteit Hasselt een taalwedstrijd Frans georganiseerd. In de beginjaren heette deze wedstrijd ‘La Tour Eiffel’ en werden de prijzen op deze symbolische plaats uitgereikt. We gingen toen nog met onze leerlingen naar Leuven. Ze mochten er plaats nemen in een universitaire aula om de vragen te beantwoorden. Aangezien het aantal deelnemers fors is toegenomen, worden de voorrondes nu gewoon op school gehouden.

Wetenschapsolympiades 2019 - 2020

De wetenschappers in spe van onze olympiadeschool gingen ook dit jaar vol enthousiasme de uitdaging aan. Een dikke proficiat aan alle deelnemers. Jullie gemiddelde score van 65.5 % op de chemie olympiade (t.o.v. het Vlaams gemiddelde van 50 %) is echt iets om trots op te zijn! Yanis, Annabel, Laura, Iris, Chloé, Ian Van Kets, Mathias (6 WEWI) en Helena (6 LAWE) vertegenwoordigen onze school in de tweede ronde van de Vlaamse Chemie Olympiade. 
We hebben ook geografische olympiërs! Daan (5WEWI) en Helena (6LAWE) gaan binnenkort helemaal voor de top in de tweede ronde van de Vlaamse Geografie Olympiade. Veel succes!
#meemetedp@olympiades