Talendag

Op de jaarlijkse Europese Dag van de Talen wordt taaldiversiteit gevierd en meertaligheid gestimuleerd. Op EDP vieren we graag mee en daarom organiseren de taalleerkrachten elk jaar een Talendag voor de leerlingen van 5 en 6 Moderne Talen.

Dit jaar gaf onze nieuwe collega godsdienst Gaëtan Regniers een les Russisch voor onze leerlingen: ze maakten kennis met het Cyrillisch schrift, en leerden enkele basiszinnen. Eens in Moskou zullen ze alvast de weg naar het toilet vinden en een wodka kunnen bestellen! 

Daarna volgde een les Chinees door een oud-leerling van onze school, Vincent Schoofs. De leerlingen maakten kennis met Chinese tekens en de bijzondere klanken van deze fascinerende taal. 

In de namiddag kregen de leerlingen van 5 MT een aantal taaluitdagingen van de Raad van Europa voorgeschoteld. Ze slaagden er met glans in deze tot een goed einde te brengen door teamwork, enthousiasme en inzet! 

De leerlingen van 6 MT werkten aan een filmpje voor hun Duitse en Spaanse Erasmus+-vrienden: het leven zoals het is op EDP, met corona en verbouwingen... We kijken uit naar hun antwoord! 

De EDP-Talendag 2020 was alweer een geslaagde editie! Op naar de volgende...