Uitstappen

In Flanders Fields 5 ASO

In maart bezoeken de leerlingen van het 5de jaar Ieper in het kader van de lessen over de Eerste Wereldoorlog. Die dag zijn ze te gast bij het In Flanders Fields Museum.

In de voormiddag krijgen de leerlingen een infosessie in het museum. Aan de hand van authentiek materiaal, getuigenissen, documenten, luchtfoto’s en loopgravenkaarten wordt pijnlijk duidelijk wat de befaamde Ieperboog inhield en hoe bevelvoerders en wetenschappers daarop anticipeerden.

Daarna volgt een bezoek aan het museum zelf. De permanente tentoonstelling vertelt over de inval in België en de eerste maanden van de bewegingsoorlog, over de vier jaar loopgravenoorlog in de Westhoek, over het einde van de oorlog en over de voortdurende herdenking sindsdien.

Na de lunch gaan we op pad door de streek met een gids. Aan de hand van de personenverhalen waarmee de leerlingen geconfronteerd werden in het museum verkennen we de noordelijke zijde van de Ieperboog. We houden halt bij onder andere een Britse en een Duitse militaire begraafplaats, een gereconstrueerde loopgravensite en de Menenpoort. Onderweg maken we kennis met het dagelijks leven aan het front en leren we zowel de Britse als de Duitse kant van het verhaal kennen.

 

Ieper

 

Land van Saeftinghe

In het kader van de lessen aardrijkskunde gaan de leerlingen van het vijfde jaar naar Doel en het Land van Saeftinghe.

Tijdens een begeleide tocht leren ze het gebied door en door kennen. De leerlingen proeven er, soms letterlijk, van de aarde. Ze ontdekken welke krachten er spelen tijdens eb en vloed, maken kennis met het specifieke ecosysteem en leren over het verdronken dorp Saeftinghe.

Daarna verkennen ze Doel, waarbij ze als echte reporters de verschillende, uitgesproken, landschappelijke contrasten onderzoeken.

Het parlement 4 HW

Elk jaar krijgt het federaal parlement hoog bezoek van de toppers van 4HW! Ook op de agenda: een workshop bij het Knooppunt Democratie waar de leerlingen het bewind mogen voeren over hun eigen stad! In groepjes maken ze politieke partijen en wordt een programma uitgewerkt. Dan wordt de stad gebouwd, door overleg en constructieve discussies met de andere partijen.  Net zoals in het echt moeten onze beleidsvoerders-voor-één-dag de prioriteiten van de partij verdedigen, maar ook rekening houden met de realiteit van de begroting.  #meemetedp#burgerzinboven

 

parlement

Cultuurdag 3 ASO Brugge

De leerlingen van het derde gaan een dagje naar Brugge. Via een spel leren ze de stad beter kennen.

Cultuurdag 4 ASO Gent

Cultuurdag 4 ASO

 

Een cultureel bezoek aan die prachtige stad om de hoek bij ons, Gent, is niet compleet zonder een stop aan het STAM! 's Middags speurden onze vierdejaars de stad af in een spannende zoektocht!

#meemetedp#gent2020

Cultuurdag 5 ASO Antwerpen

cultuurdag 5 ASO

 

EDP ❤️ Antwerpen! Wat een fijne cultuurdag met de vijfdejaars! In de voetsporen van immigranten in het Red Star Line Museum én een mooie wandeling doorheen het centrum onder de vakkundige begeleiding van de Sinjoren!

#meemetedp#antwerpen2020

Cultuurdag 6 ASO Brussel

zesdes

 

Onder het motto ‘Bruxelles, ma belle’ brachten de zesdejaars vandaag een bezoek aan onze hoofdstad. Op het menu: een stadswandeling in het Frans, verzorgd door de leerlingen moderne talen, gevolgd door een bezoek aan het Magritte museum. 

#meemetedp #cultuurdagen

GWP Maasmechelen 1A

Waarom kiezen voor EDP?

GWP Voeren 2A

gap 2A

GWP Arras 3 ASO

arras

GWP Amsterdam 4 ASO

gup Amsterdam

GWP Berlijn 5 ASO

GWP Berlijn

GWP Pyreneeën 6 ASO

gup Pyreneeën